Drømmestipendkandidater 2021 - Mari Marie Øinæs Nyvoll

mandag 15. februar 2021

Juryen fra Lindesnes har nominert 3 kandidater til Drømmestipendet 2021. 32 kandidater er nominert fra Agder, nasjonalt er det 600 kandidater som vil konkurrere om 50 stipender på kr. 30.000,- .

De nominerte fra Lindesnes er: Tidligere kulturskoleelev Mads Aleksander Olsen fra gamle Lindesnes kulturskole, Karina Skreros, tidligere elev ved Mandal kulturskole og Mari Marie Øinæs Nyvoll, tidligere elev ved Mandal kulturskole.

Denne uken har vi den gleden av å presentere  Mari Marie Øinæs Nyvoll, tidligere elev ved Mandal kulturskole:

Mari Marie Øinæs Nyvoll
Kommune: Lindesnes (Agder)
Kategori: Dans

Beskrivelse
Mitt navn er Mari Marie Øinæs Nyvoll. Jeg er 23 år gammel og kommer fra Mandal i Lindesnes kommune. De siste tre årene har jeg fullført min utdanning på Bårdar Akademiet i Oslo som musikalartist og profesjonell danser. I løpet av utdanningen min fikk jeg være med på flere skole-produksjoner, der dans, sang og skuespill var hovedelementene. Gjennom skolens praksis var jeg danser og korist ved flere sendinger av NRK-programmet «Stjernekamp» høsten 2019. Samme høst koreograferte jeg også norgespremieren av musikalen «NINE» som ble satt opp på Sagene Festivitetshus i Oslo. Høsten 2020 startet frilans-livet, og jeg jobber to ekstrajobber som servitør og barista. I tillegg underviser jeg litt som vikar på forskjellige danseskoler i blant annet steppdans. Jeg er med i et nyoppstartet stepp-kompani «Oslo Tap Crew» under kunstnerisk ledelse av Anneli Moe. I tillegg har jeg startet å jobbe med et eget prosjekt sammen med gitaristen Nicolai Gill Johannessen fra Kristiansand, der steppdans møter elgitar.

Jeg har alltid elsket å opptre og formidle. Da jeg var rundt åtte år startet jeg med pianotimer på Mandal Kulturskole og tok etter noen år også sangtimer der. Hele oppveksten min var jeg drillpike i Mandal Guttekorps, og slik startet interessen for dans. På videregående søkte jeg meg inn på musikklinjen på Vågsbygd Vgs. og fullførte tre år der med sang som hovedinstrument før jeg søkte meg til Seljord Folkehøgskule og gikk musikal-linje.

Jeg har vokst opp med musikk og dans rundt meg og det har alltid gitt meg en stor glede. Det var først på videregående og årene etter at jeg begynte å få lidenskap for å formidle til andre. Hvis sang og dans kan gi meg så stor glede, er det viktig for meg å prøve å dele denne gleden med andre. Jeg har innsett hvor viktig kultur er for oss mennesker, og jeg har en sterk drøm om å få være med på å formidle og gi kulturtilbud til alle som ønsker å ta det imot. Derfor har jeg valgt å satse på scenekunsten, selv om det absolutt ikke er den letteste veien å gå.

Drømmen
Jeg drømmer om å få lage og være del av forestillinger som er nytenkende og inspirerende. Jeg brenner for å dele historier og uttrykk med publikum på en måte slik at de sitter igjen med flere følelser og tanker når de går ut av salen. Jeg drømmer om å utforske og finne nye måter å formidle på. Dette ønsker jeg å gjøre i form av dans, musikk og teater.

Jeg drømmer om å få eksperimentere og uttrykke meg via steppdans. Jeg ønsker at denne kunstformen skal få en oppblomstring i det norske kulturlivet, slik at flere får et forhold til det og mulighet til å oppleve det live. Jeg vil vise at steppedans er mer enn bare en musikal-dansestil man kan se i «Billy Elliot» og «Singing in the Rain» - det er en måte for dansere å uttrykke seg på gjennom rytmer og lyder - man blir en fusjon av danser og musiker. For å få til dette og for å utvikle meg som steppdanser drømmer jeg om å reise rundt i verden på stepp-festivaler slik som «Tap on Barcelona» og «Stockholm Tap Festival». En stor drøm er også å få reise til USA for å trene med noen av verdens beste steppdansere som for eksempel Michelle Dorrance, Sarah Reich og Jason Samuels Smith.

Jeg har også en drøm om å få koreografere og produsere danseforestillinger og musikaler, ikke bare med steppdans. Jeg drømmer derfor om å utvikle meg som danser i et bredt felt. Jeg vil bli flinkere i dansestilene jeg allerede kan, og ikke minst lære nye dansestiler fra ulike kulturer for å få inspirasjon og mer kunnskap. Jeg drømmer om å lage forestillinger der man mikser dansestiler, musikk og kunstuttrykk på nye måter. Dette ønsker jeg fordi jeg tror det kan tilføye noe til det norske kulturlivet, og det gjør at man kan samarbeide med andre utøvere på tvers av sjangre og stiler. Jeg tror dette kommer til å gjøre at kreativiteten virkelig blomstrer, og at man kommer frem til et spennende resultat som gir noe nytt til publikummet som ser på.

Linker: