Drømmestipendkandidater 2021 - Karina Skreros

tirsdag 9. februar 2021

Juryen fra Lindesnes har nominert 3 kandidater til Drømmestipendet 2021. 32 kandidater er nominert fra Agder, nasjonalt er det 600 kandidater som vil konkurrere om 50 stipender på kr. 30.000,- .

De nominerte fra Lindesnes er: Tidligere kulturskoleelev Mads Aleksander Olsen fra gamle Lindesnes kulturskole, Karina Skreros, tidligere elev ved Mandal kulturskole og Mari Marie Øinæs Nyvoll, tidligere elev ved Mandal kulturskole.

Vi vil benytte de kommende ukene til å introdusere dere for de nominerte og denne uken har vi den gleden av å presentere Karina Skreros, tidligere elev ved Mandal Kulturskole:

Karina Skreros
Kommune: Lindesnes (Agder)
Kategori: Teater

Jeg driver med teater fordi...
Teater får ut en del av meg jeg har følt på å mangle i mange år. Det gir følelsene mine en verdi, gir livet en mening, gjør det lettere å bearbeide tunge tanker og følelser.
Hele prosessen er noe helt magisk. Begynnelsen, nytt manus, nye inntrykk, nye folk, skummelt, spennende, vanskelig, slitsomt, givende, gøy. Man blir kjent med nye folk, og seg selv. Mellomprosessen, lære seg manus utenat, frustrasjon, tettere bånd, tåle og bli tålt, ny tilknytning, føle karakteren og gi den liv. Sluttprosessen, finpussing, uperfekt perfeksjon, rått, nakent, adrenalin, eufori, tårer, teatersminke, scene, lys, varme. Alle sanser er forsterket, og blir sterkere og sterkere for hvert steg du tar inn i teaterverdenen. Teater for meg er å bli hørt, forstått, gi aha-opplevelser, ubehag, glede, ta tak i mitt eget og andres sinne, å engasjere, være engasjert, livet.
Jeg driver med teater fordi det er vondt å la være. Det er klisjé, men ikke mindre sant av den grunn.

Drømmen
Drømmen min i enkle trekk er å kunne leve av å være utøvende skuespiller.
For å oppnå denne drømmen jobber jeg hver dag mot å bedre mine ferdigheter, kunnskaper og formidlingsevner.
For å hjelpe meg med dette går jeg på folkehøyskole, hvor jeg gjennom skolen får opptaksprøve på ICTheatre i Brighton. Dette er et universitet i England, hvor man kan ta bachelor i "Acting for the 21st century" - som er drømmestudiet mitt.
Her vil jeg kunne utvikle meg, prøve, feile, mestre, få økt forståelse for kunsten og hvordan jeg personlig kan bli best mulig utøver av kunsten min.
Ved å studere i et engelsktalende land vil jeg ha muligheten for en internasjonal arbeidsplass, og er ikke i like stor grad avgrenset til Norge. Skolen invitere også folk til å speide etter talenter ved flere anledninger gjennom årene, hvor folk som utpeker seg kan få en gyllen mulighet til å komme langt.
For å gå på denne skolen er man nødt til å flytte til egen leilighet i Brighton, samt betale skolepenger hvert år. Skolen er støttet av lånekassen, men med tanke på hvor usikkert dette yrket kan være (som vi veldig tydelig har sett med korona situasjonen vi er i), vil det hjelpe helt ekstremt mye med 30000 mindre i gjeld etter endte studier.

Jeg vet mange drømmer om det jeg drømmer om, men hva jeg har erfart gjennom årene er at interesser kommer og går, men for meg har teater aldri blitt kjedelig. Det er aldri vanskelig å motivere meg for det. Jeg har stilt opp på scenen med 40 i feber grunnet lungebetennelse og bihulebetennelse - neddopet på penicillin og hostesaft, fordi jeg brenner for det. Jeg kan ikke la vær.
Det er ingen tvil i hjertet mitt om hva jeg skal bli, og hva jeg er villig til å gjøre for å nå dit.

Linker: