Drømmestipendkandidater 2021 - Mads Aleksander Olsen

tirsdag 2. februar 2021

Juryen fra Lindesnes har nominert 3 kandidater til Drømmestipendet 2021. 32 kandidater er nominert fra Agder, nasjonalt er det 600 kandidater som vil konkurrere om 50 stipender på kr. 30.000,- .

De nominerte fra Lindesnes er:  Tidligere kulturskoleelev Mads Aleksander Olsen fra gamle Lindesnes kulturskole, Karin Skreros, tidligere elev ved Mandal kulturskole og Mari Marie Øinæs Nyvoll, tidligere elev ved Mandal kulturskole.

Vi vil benytte de kommende ukene til å introdusere dere for de nominerte og begynner med Mads Aleksander Olsen fra gamle Lindesnes kulturskole:

Mads Aleksander Olsen
Kommune: Lindesnes (Agder)
Kategori: Musikk

Beskrivelse
Mitt navn er Mads Aleksander Olsen, jeg spiller piano og går i 3.klasse på musikklinja på Vågsbygd videregående skole.

I tillegg er jeg også med i talentutviklingsprogram på UiA, Sørnorsk ungdomsstorband og jazzbandet William Nilsen kvintett. Jeg har alltid likt musikk, og begynte i kulturskolen da jeg var 7 år gammel. Da jeg ble litt eldre begynte jeg å spille trekkspill, men det har alltid vært piano som har vært mitt hovedinstrument. Gjennom oppveksten min har jeg spilt på mange konserter i forbindelse med kulturskolen, skolen, andre sosiale sammenhenger og med Lindesnes trekkspillklubb. Musikk har alltid vært min lidenskap, og jeg har gjort det jeg kan for å bemerke meg og spille så mye som mulig.

I 2017 fikk jeg kulturstipend fra Lindesnes og i 2018 kom jeg på andreplass i Rotarys stipendkonkurranse i Mandal. Der prøvde jeg meg på nytt året etter og fikk førsteplass. Fra 2014-2018 gikk jeg på lørdagsskolen, et ledd i Kildens talentutviklingsprogram. Deretter startet jeg på UiAs talentutviklingsprogram i 2019, og Sørnorsk ungdomsstorband i 2020. Jeg var aldri i tvil om at jeg skulle begynne på musikklinja på videregående skole. Her har jeg fått et godt grunnlag, vokst veldig som musiker og blitt enda sikrere på hva jeg vil gjøre videre.

Drømmen
Da jeg var yngre var min store drøm å være utøvende musiker rundt forbi. Ettersom jeg har blitt eldre har jeg funnet ut at det ikke er min drøm. Min drøm er å bli musikklærer. Jeg har hatt gode musikklærere som jeg har lært mye av, og ikke minst sett opp til. Det er sånn jeg vil bli. Jeg vil bli en person som barn og ungdommer kan bli inspirert av mens de utvikler sin egen og personlige musikalitet. Jeg vil selvsagt også være utøvende musiker på siden, men lærer er det som vil bety mest for meg. Jeg tror jeg kan lære så mye selv når jeg lærer bort til andre, og det virker helt fantastisk. På veien mot å bli lærer er drømmen å komme inn på universitet hvor jeg kan studere faglærer rytmisk musikk, skape et musikkmiljø rundt meg hvor jeg blir kjent med musikere på stedet jeg befinner meg, spille mye og bli en best mulig musiker. Jeg har lyst til å undervise i mitt hovedinstrument piano, samt andre fag som musikkteori, hørelære, komponering, arrangering og samspill. Min store drøm er rett og slett å kunne undervise i musikk for å lære selv, lære bort, inspirere og ikke minst være med på å skape fremtidens musikere.